Festival başladı 118

wondo turnuvası düzenlenecek. Saat:14.00’de yine İlhan Eryiğit Halı Sahasında Soma Belediyesi Halk Oyunları gösterileri sergilenecek. Saat:19.00’da Cengiz Topel Meydanında Çocuklar için animasyon şov gösterileri, Saat:21.00’de yine Cengiz Topel Meydanında Popstar yarışmasıyla ünlenen Utku - Tamer - Ayşen şarkılarını seslendirecek. 10 Eylül Pazartesi festivalin 4. Günü Saat:14.00 Bülent Ecevit parkı içinde Belediye Binası önünde Karaelmas Satranç Turnuvası düzenlenecek. Saat:19.00’da Cengiz Topel Meydanında Çocuklar için Sihirbaz, Palyaço gösterileri sunulacak. Saat:21.00’de Cengiz Topel Meydanında Umut Kuzey Rock Konseri olacak. 11 Eylül Salı günü Saat:11.00’de Soma Belediyesi  ve Maden-İş Sendikası işbirliği ile Maden ocaklarına gezi, Sendika önünden otobüs kaldırılacaktır. Saat:17.00’de Belediye Düğün Salonunda Soma Belediyesi ve Kızılay Derneği Soma Şubesi tarafından düzenlenen “Güvenli Yaşam ve Doğal Afet Bilinci” konulu panel, Saat:19.00’da Cengiz Topel Meydanında Animasyon gösterileri, Saat:21.00’de Cengiz Topel Meydanında Tiyatro-HANE “Oyuna Gelin, Oyuna Gelmeyin!” Konulu müzikal komedi, 12 Eylül Çarşamba günü Saat:15.00’de Belediye Düğün Salonunda Çocuk Tiyatrosu ”İstasyonda şenlik var” adlı müzikli çocuk masalı, Saat:17.00’de Cengiz Topel Meydanında, Jonklör, Palyaço, yarışmalar ve Sihirbaz gösterileri, Saat:21.00’de Belediye Düğün Salonunda Müzik dinletisi ve (Stand-Up gösterisi) sunulacak. Festivalin Son gününde ise Soma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. Yıl dönümü anısına tören düzenlenecek. Tören Atatürk anıtına çelenk sunulması ve kurtuluş töreni ile son bulacak.

Kurtuluş Gazetesi

Hafit UYAR